Terug naar nieuwsoverzicht

Donateursdag 2016

Dit jaar vond de donateursdag plaats op zaterdag 17 september. Café-restaurant Het Bonte Paard te Dijkerhoek (gemeente Rijssen – Holten) was het centrale punt. Hier werd ’s ochtends verzameld en koffie gedronken, rond het middaguur geluncht en aan het einde van de middag – al dan niet op het terras – genoten van de nazit. Gedurende de dag was de groep in tweeën gesplitst voor een bezoek aan Janses Hoeve en aan de Canadese Begraafplaats.

Janses Hoeve is een gemend biologisch bedrijf met leghennen en melkkoeien in Holten, eigendom van de familie Nikkels. Zij runnen in Bathmen een biologisch legpluimveebedrijf  en openden in 2015 een tweede locatie in Holten. Aan deze locatie met twee nieuwe stallen voor 22.000 biologische leghennen werd een bezoek gebracht.

De Canadese begraafplaats op de Holterberg is een indrukwekkende herinneringsplek aan de Tweede Wereldoorlog. Hier liggen 1394 Canadese Militairen begraven die bij de bevrijding van Noord- en Oost-Nederland in het voorjaar van 1945 zijn omgekomen. Onder leiding van gidsen werd een bezoek gebracht aan het informatiecentrum en aan de begraafplaats.

Geplaatst op: 14 december 2016