Terug naar nieuwsoverzicht

Donateursdag 2018

Dit jaar vond de donateursdag plaats op zaterdag 22 september in Gramsbergen. Na de ontvangst met koffie/thee en Slatmanskoek in Dorpshuis De Binder gingen de donateurs in drie groepen op pad.

Te voet naar museum Gramsbergen of bierbrouwerij Mommeriete. In het museum bekeken de donateurs een klankbeeld over de rivier de Vecht, vervolgens namen ze een kijkje in de uitgebreide collectie van het museum of de expositie over de slag bij Ane. Aansluitend was er een korte stadswandeling voor de liefhebbers of kon men op eigen gelegenheid Gramsbergen ontdekken.

Bij bierbrouwerij Mommeriete kregen de donateurs een rondleiding en brachten ze een bezoek aan het botenhuis van de Vechtezomp. Ter afsluiting kon er geproefd worden van het gerstenat.

De donateurs die de omgeving vanaf het water wilden bekijken werden per bus vervoerd voor een boottocht over de Overijsselse Vecht. De familie Veurink nam ons mee voor een boottocht tussen Landhoeve Zwieseborg en Hardenberg (natuurcentrum De Koppel).

Tijdens de lunch werd er afscheid genomen van voorzitter Henk Slijkhuis en adviseur Jan Teeselink. Na de lunch werd het keuzeprogramma vervolgd.

Geplaatst op: 23 september 2018