Terug naar nieuwsoverzicht

Donateursdag 2019

Dit jaar vond de donateursdag plaats op zaterdag 21 september in Luttenberg. Na de ontvangst met koffie/thee in Zaal Spoolder was er een programma met naar keuze het Sallands Landbouwmusem De Laarman of Dijkman Klompenatelier een Huifkartocht.

In een voormalige maalderij, eind jaren vijftig gebouwd, is Museum De Laarman gevestigd. Wat ooit begon met de aanschaf van één tractor is nu uitgegroeid tot een landbouwmuseum. Museum De Laarman wordt momenteel langzaam maar zeker getransformeerd tot een modern, bruisend centrum voor ontmoeting, informatie en activiteit. Martin Dijkman van Dijkman Klompenatelier is ambachtelijk klompenmaker. In zijn atelier verzorgt hij demonstraties. Zijn missie: het oude ambacht van klompen maken in ere houden. Hij maakt daarbij met veel creativiteit en humor de vertaalslag naar (n)u. Stalhouderij ’t Vossenspan nam de donateurs mee voor een huifkartocht door Salland.

Na de lunch werd gewisseld van activiteit. Aan het eind van de middag kwamen de donateurs terug bij Zaal Spoolder voor de nazit met een drankje en een hapje.

 

Geplaatst op: 15 november 2019