Terug naar nieuwsoverzicht

Donateursdag 2021

Vorig jaar moesten we vanwege corona de donateursdag afgelasten. Dit jaar hield de stichting wel weer een donateursdag. Op 18 september waren we te gast bij Erve Broam in Ootmarsum.

Na de ontvangst met koffie/thee en krentenwegge vertelde Kristel Scholten Linde over de historie en de activiteiten van Erve Broam. Erve Broam is de trots van de familie Scholten Linde. Al generaties lang is de boerderij in de familie. Het is een melkveebedrijf waar je ook kunt overnachten en vergaderen. In het karakteristieke voorhuis kan worden overnacht op het Twentse platteland. In het eeuwenoude achterhuis is een plek gecreëerd voor bijeenkomsten of vergaderingen. Ook kan het melkveebedrijf worden bezichtigd.

Daarna hield  Stien Meijerink-Hannink, secretaris bij de stichting Twentse Erven, een boeiende inleiding over over Twentse erven en oude Twentse gebruiken. Ze vertelde in het Twents hoe het er vroeger aan toe ging tijdens rouw en trouwbijeenkomsten. Vervolgens was er ruimte voor ontmoeting en gelegenheid om rond te kijken op het erf en in de stal bij boer Leo Scholten Linde en zoon Hidde. Na een drankje genoten de donateurs van een lunchplank met boerenlunch aan lange tafels buiten.

Geplaatst op: 20 september 2021