Terug naar nieuwsoverzicht

Stichting geeft kunst Stien Eelsingh in bruikleen bij Stedelijk Museum Meppel

De collectie van het Stedelijk Museum Meppel is onlangs uitgebreid met twee schilderijen van Stien Eelsingh. Het gaat om Vijf Zwollenaren en Drie vrouwen met bekers. Het bestuur van de Stichting Mr. W.J. Engels van Beverforde Fonds droeg de schilderijen op 25 maart symbolisch over aan het Stedelijk Museum Meppel.

Voorzitter Henk Robben: ‘Als bestuur van de Stichting vinden we het belangrijk dat de werken van Stien Eelsingh bij elkaar worden gebracht, zodat haar oeuvre in zijn geheel te zien is. Bovendien kunnen in het Stedelijk Museum Meppel veel meer mensen van de schilderijen genieten. Ook woog voor ons mee dat de werken bij het museum in goede handen zijn.’

Vijf Zwollenaren heeft inmiddels al een prominente plek in het museum weten te bemachtigen. Het schilderij maakt deel uit van de nieuwe opstelling realistische portretten. Dit zijn de volgens academische regels gemaakte kunstwerken waarmee Stien haar carrière begon, lang voordat ze de Staphorster figuren in grove lijnen en harde kleuren schilderde waar ze beroemd mee werd.

U kunt de schilderijen in het museum bezichtigen: www.stedelijkmuseummeppel.nl

 

Geplaatst op: 28 maart 2022