Donateursdag 2023

Dit jaar waren we op 16 september vanwege de donateursdag te gast bij Weidevol in Zwartsluis: biologisch melkveebedrijf met ontvangst- en vergaderlocatie in het prachtige natuurgebied Wieden – Weerr Lees verder »

Erik Averdijk nieuw bestuurslid

Met ingang van 1 januari 2023 is Erik Averdijk bestuurslid van de Stichting Mr. W.J. Engels van Beverfordefonds. Erik is als advocaat werkzaam bij Robers advocaten in Hengelo (O). Vanuit maatschappeli Lees verder »

Ter nagedachtenis aan Jan Teeselink

Op 20 december overleed ons oud-bestuurslid Jan Teeselink. Jan heeft veel betekend voor onze Stichting mr. W.J. Engels van Beverfordefonds. Gedurende vele jaren was hij onze rentmeester en daarnaast s Lees verder »

Archiefstukken gedigitaliseerd

Onlangs hebben we Jeroen Zwier, archivaris bij de Oudheidkamer Twente, in het zonnetje gezet. Jeroen digitaliseerde 12 dozen met stukken van het bestuur van stichting Mr. W.J. Engels van Beverfordefon Lees verder »

Donateursdag 2022

Tijdens de donateursdag 2022 waren we op 17 september te gast bij Erve Pezie in Almelo. Gastheer en gastvrouw Fred en Jennie van der Horst ontvingen ons op hun erf. Lees verder »

Stichting verkrijgt ANBI-status

De Stichting Mr. W.J. Engels van Beverforde is aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI) en ook als culturele ANBI. De stichting ervaart dit besluit van de Belastingdienst als steun om ee Lees verder »

Donateursdag 2021

Vorig jaar moesten we vanwege corona de donateursdag afgelasten. Dit jaar hield de stichting wel weer een donateursdag. Op 18 september waren we te gast bij Erve Broam in Ootmarsum. Lees verder »

Wij zoeken een bestuurslid

Wij zoeken een nieuwe collega die ons aanvult met eigen persoonlijkheid, ervaring, kennis en netwerk. In verband met de afloop van de zittingstermijnen van twee bestuursleden is er een vacature. Lees verder »

Donateursdag 2020 afgelast

Jaarlijks houdt de stichting een donateursdag in september. Vanwege corona heeft het bestuur besloten om de donateursdag, die gepland stond voor zaterdag 19 september, niet door te laten gaan. Lees verder »

Donateursdag 2019

Dit jaar vond de donateursdag plaats op zaterdag 21 september in Luttenberg. Er was een programma met naar keuze het Landbouwmusem De Laarman of Dijkman Klompenatelier een Huifkartocht. Lees verder »

Samenstelling bestuur gewijzigd

Per 1 januari 2019 wijzigde het bestuur van de Stichting Mr. W.J. Engels van Beverfordefons. Voorzitter Henk Slijkhuis en adviseur / rentmeester Jan Teeselink namen afscheid van het bestuur. Lees verder »

Nu te bestellen

Het boek De boeiende nalatenschap van een Twents Jufferke van Hans Siemes is nu te bestellen. Dit boeiende boek gaat over de historie van het Mr. W.J. Engels van Beverfordefonds. Over de nalatenschap Lees verder »

Donateursdag 2017

Deze zal gehouden worden op Zaterdag 20 mei te Ootmarsum en zal geheel in het teken staan van het 100-jarig bestaan van het Beverfordefonds. Lees verder »

Donateursdag 2016

Een verslag van de Donateursdag 2016. Er werd een bezoek gebracht aan Janses Hoeve in Holten en aan de Canadese Begraafplaats op de Holterberg. Lees verder »